Drive eO:n joukkue ylittää onnistuneesti maaliviivan Pikes Peak -kilpailussa!

KURBADSin tukeman insinöörijoukkueen Drive eO:n rakentama eO PP02 -kilpailusähköauto pääsi Jānis Horeliksin ohjaamana maaliin legendaarisessa Pikes Peak International Hill Climb -kilpailussa Amerikassa, ja hänestä tuli ensimmäinen latvailainen, joka valloitti vuoren huipun.

Dambjin joukkue osallistui parannettujen autojen luokkaan, jossa oli viisi osallistujaa. Jānis Horeliks ajoi 20 kilometrin reitin ajassa 12:57:536, keskinopeus 89,4 km/h, ja omassa luokassaan hän tuli neljänneksi. Tätä tulosta on pidettävä saavutuksena, koska tämä oli ensimmäinen kerta, kun latvialaiset pääsivät maaliin, ja vuoren huipulla liehuu vihdoinkin Latvian lippu. Sen ilmoitti heti maaliviivan ylitettyään Drive eO:n insinööri Kristaps Dambis Twitter-profiilissaan.

Drive eO:n tavoite ei alusta alkaen ollut voittaa tai saavuttaa parasta aikaa. Tämän vuoden kilpailu omistettiin kokemuksen saamiselle sekä joukkueen rakentaman auton testaukseen kilpailussa – tämä tietomäärä mahdollistaa onnistuneen kilpailun ensi vuonna, jolloin voidaan kilpailla parhaimmista tuloksista teknisesti täydellisellä autolla.

92. kilpailussa Pikes Peak -vuoren huipulle pääsi ensimmäisenä ranskalainen Romain Dumas ajassa 9 minuuttia ja 5 sekuntia. Toiseksi tuli sähköautoluokan voittaja Greg Tracy, joka jäi 3 sekuntia jälkeen. Muistutamme että viime vuonna kuuluisa rallikuski Sébastien Loeb saavutti Peugeotilla fantastisen ajan – 8:13, joka on yhä edelleen radan voittamaton ennätys.

KURBADS onnittelee historiallisesta saavutuksesta sekä toivottaa onnea ja kestävyyttä ensi vuoden kilpailuihin valmistauduttaessa!